У Києві за результатами перевірки харчування дітей на трьох директорів дошкільних навчальних закладів у Дніпровському та Печерському районах було накладено адміністративне стягнення.

Як повідомляє прес-служба КМДА, оголошено 15 доган відповідальним працівникам районних управлінь освіти у Дарницькому, Дніпровському, Деснянському, Оболонському, Печерському, Подільському, Святошинському та Солом'янському районах.

Згідно з повідомленням, у процесі відновлення роботи дитячих садків під час літнього періоду оперативні перевірки пройдуть у всіх без винятку дошкільних навчальних закладах. Всього в Києві функціонують 478 дитячих садів і 84 школи-дитсадки.

Крім того, за результатами розслідування надзвичайної ситуації, що сталася в дитячому садку №455, із займаних посад звільнені кухар, старша медична сестра, а на виконуючого обов'язки завідувача дитсадком накладено дисциплінарне стягнення.

Як повідомляв ForUm, перша дитина, яка відвідувала 455-й дитсадок, була госпіталізована з ознаками отруєння в ніч на 19 червня.

Станом на 20 червня постраждали 40 вихованців дитсадка і один співробітник установи. Дитсадок у цілому відвідують 120 дітей.

21 червня у Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що причиною спалаху гострої кишкової інфекції в дитсадку могло стати вживання дітьми вермішелевої запіканки з курячим м'ясом і яйцями, яка не передбачена затвердженим двотижневим перспективним меню.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161