Кримінальне провадження щодо інциденту з проникненням журналістів на територію домоволодіння екс-керівника Врадіївського райвідділу міліції закрито, повідомляє Управління по зв'язках з громадськістю МВС України.

«Кримінальне провадження відносно журналістів каналів «1 +1» і «ТВі» закрито», - йдеться у повідомленні.

У МВС нагадали, що 3 липня в райвідділ звернулася дружина екс-керівника Врадіївського міліцейського підрозділу. Вона повідомила, що четверо невстановлених осіб проникли на територію її домоволодіння, розташованого в смт Врадіївка, і, не пред'явивши жодних документів, що засвідчують особу, без її дозволу почали проводити відео- та фотозйомку.

Відповідно до вимог Кримінально-процесуального кодексу, це повідомлення було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 182 (Порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу України.

5 липня слідчий відділ Врадівського райвідділу за результатами проведеного попереднього розслідування у вказаному кримінальному провадженні прийняв рішення про його закриття на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 Кримінально-процесуального кодексу України - у зв'язку з відсутністю складу злочину.

«Таке рішення слідчий прийняв у зв'язку з тим, що не було встановлено факт порушення співробітниками ЗМІ права на приватне життя, оскільки це вважається злочином, коли особа незаконно збирає або поширює конфіденційну інформацію про іншу особу, дозвіл на поширення якої ця особа не давала. Такою інформацією можуть бути відомості про приватне життя особи, що складають таємницю - інформація про освіту, сімейний стан, релігійність, стан здоров'я, дату та місце народження, майновий стан чи інші персональні дані про особу», - пояснили в міліції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223