Президент України Віктор Янукович прийняв вірчі грамоти від новопризначених надзвичайних і повноважних послів іноземних держав, повідомляє прес-служба Глави держави.

Вірчі грамоти Президенту вручили надзвичайні і повноважні посли в Україні: посол Королівства Марокко пані Міна Тунсі, посол Грузії Міхеїл Уклеба, посол Грецької Республіки Вассіліс Пападопулос, посол Королівства Нідерланди Кейс Ян Рене Кломпенхаувер, посол Республіки Сербія Раді Булатович, посол Республіки Екваторіальна Гвінея Філіберто Нтутуму Нгема , посол Республіки Мозамбік Маріо Сараїва Нгвенья, посол Нової Зеландії Хеміш Невілл Френсіс Купер, посол Республіки Кот-д'Івуар Бернар Тано-Бучуе, посол Республіки Гвінея-Бісау Секо Інтчассо, посол Буркіна-Фасо пані Марі Оділь Банкоунгоу/Баліма, посол Боснії і Герцеговини Желько Янетович, посол Великого Герцогства Люксембург пані Мішель Праншер-Томассіні, посол Брунея Даруссалам Абу Суфіан Хаджі Алі, посол Республіки Панама Аймард Ірам Хіменес Гранд, посол Республіки Союзу М'янма У Тін Ю, посол Чорногорії Любомир Мішуровіч, посол Республіки Гватемала Герберт Естуардо Менесес Коронадо, посол Республіки Бенін Анісет Габріель Кочофа.

Під час церемонії Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Нідерланди відмітив важливість співробітництва двох держав у торговельно-економічній сфері, зокрема, в контексті розвитку відносин України з Євросоюзом, і висловив готовність сприяти цьому процесу. «Ми сподіваємося, що всі критерії, які були викладені у висновках Ради Європейського Союзу, будуть успішно виконані, і в кінці року ми зможемо разом відмітити важливий політичний та історичний момент - підписання угоди між Європою і Україною. У цьому процесі я хотів би бути партнером для вас і для вашого Уряду, для того, щоб Україна досягла якомога більшого прогресу на своєму шляху», - сказав Кломпенхаувер.

Надзвичайний і Повноважний посол Греції висловив думку, що для розвитку двосторонніх відносин між країнами важливі не тільки політична та економічна складові. На його переконання, не менш цінний розвиток культурних зв'язків. «Я докладу всіх зусиль для того, щоб розвивати відносини між нашими державами якнайкраще», - сказав він.

Посол Республіки Сербія зазначив, що основним напрямом його роботи в Україні стане розвиток курсу, проголошеного президентами двох країн під час недавнього візиту Глави Української держави до Сербії. «Особливо приємно вручати вірчі грамоти після вашого візиту до Сербії, який підтвердив налаштованість на поглиблення співпраці між нашими двома країнами. Ваші спільні з президентом Сербії заяви про розвиток та поглиблення економічного і торговельного співробітництва стануть пріоритетом моєї роботи», - сказав Булатович.

Глава української держави побажав дипломатам успішної і плідної роботи в нашій державі. «Я вам бажаю успіху», - сказав Янукович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214