19 громадян України, які засуджені у Лівії, переведені з Тріполі в місто Зінтан, підтвердили поліпшення умов у новому місці перебування, повідомляє прес-служба МЗС.

У відомстві нагадали, що за інформацією посольства України в Лівії, у зв'язку з погіршенням ситуації в столиці держави Тріполі 1 липня групу з 19 засуджених громадян України перевели в місто Зінтан, що знаходиться за 170 км від столиці.

У вівторок, 2 липня, тимчасовий повірений у справах України в Лівії Андрій Марченко здійснив робочу поїздку до Зінтан, де провів зустріч з місцевою владою та відвідав громадян України в новому місці їх утримання.

Представники влади Зінтана запевнили, що в новому місці група перебуватиме у більшій безпеці і в кращих умовах.

Під час зустрічі з Марченком громадяни України підтвердили поліпшення умов у новому місці перебування.

Вони розміщені в чотирьох кондиціонованих вагончиках по кілька чоловік у кожному (у попередньому місці вони жили всі разом в одному приміщенні), українці забезпечені холодною і теплою водою. Їм дозволяється в будь-який час виходити з вагончиків і здійснювати прогулянки на спеціально відведеній для цього території. Серед іншого, засуджені задоволені тим, що тепер вони мають більше можливостей бувати на сонці, і це повинно мати позитивні наслідки для стану їхнього здоров'я.

Дипломати посольства отримали дозвіл на регулярне відвідування співвітчизників.

Як раніше повідомляв ForUm, 19 громадян України, а також двох громадян Росії і трьох громадян Білорусі, засуджених за пособництво режиму Муаммара Каддафі, перевели з Тріполі в лівійське місто Зінтан.

Нагадаємо, що 3 липня відбулося чергове засідання Вищого військового суду Лівії, який розглядає апеляцію на вирок громадянам України. Наступне засідання суду планується на 14 серпня цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

372