Папа Римський Франциск підписав у п'ятницю декрети про канонізацію (прилучення до лику святих) блаженних Івана XXIII та Іоанна Павла II, повідомляють ЗМІ з посиланням на джерела при Святому престолі.

Очікується, що обидва видні ієрархи Римсько-католицької церкви, які займали раніше Апостольський престол, будуть проголошені святими в ході загальної церемонії, яка має відбутися до кінця поточного року, швидше за все, у грудні.

Папа Римський Іоанн XXIII, який помер у червні 1963 року народження, був беатифікований Іоанном Павлом II 3 вересня 2000 року. У свою чергу Іоанн Павло II, який помер 2 квітня 2005 року, був проголошений блаженним своїм наступником на папському престолі Бенедиктом XVI в рекордні терміни - вже 1 травня 2011 року, повідомляє РІА «Новости».

Ватиканська Конгрегація у справах святих під час пленарного засідання 2 липня підтвердила факт про друге диво Іоанном Павлом II вже після його беатифікації. Таким чином, для завершення процесу його канонізації потрібний лише папський декрет.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, звістку про швидку канонізацію Ронкаллі, якого в народі прозвали «добрим Папою», вітали дзвонами в північно-італійському селищі Сотто-іль-Монте, де народився майбутній понтифік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

486