Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко збирається провести повну модернізацію свого відомства. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він повідомив під час брифінгу.

За словами чиновника, система роботи органів внутрішніх справ давно вимагає змін, і ситуація в селищі Врадіївка - останній поштовх до їх реалізації.

«Міністерство вимагає модернізації, яка передбачає відбір кадрів, відповідне фінансування, посилення відповідальності співробітників правоохоронних органів», - сказав глава відомства.

Захарченко зазначив, що 12 липня відбудеться колегія Міністерства внутрішніх справ, де обговорюватимуться всі можливі зміни в системі роботи відомства. Більше того, додав міністр, вже найближчим часом МВС проведе перевірки по всіх регіонах України.

«Ми не хочемо, щоб ситуація, яка сталася в селищі Врадіївка, повторилася. Якщо міліціонер не виконує свої обов'язки, ми не будемо його захищати. Тільки за попередній рік було звільнено понад 100 співробітників міліції за порушення своїх обов'язків», - підкреслив Захарченко.

При цьому він зазначив, що міністерство не ставить завдання проводити «чистки» і масові звільнення.

«Така практика вже була і вона ні до чого не призводить. Ми хочемо оновити якісний склад співробітників», - додав глава міністерства.

Як раніше повідомляв ForUm, міліціонер і таксист були затримані 28 червня за підозрою в скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень у Врадіївці Миколаївської області. Ще один міліціонер, Євген Дрижак, затриманий пізніше, 2 липня.

Вночі 1 липня в смт Врадіївка більше тисячі місцевих жителів почали штурм райвідділу міліції, вважаючи, що ще одного учасника злочину, Дрижака, безпідставно залишили на волі. Під час сутичок постраждали кілька людей, яких відправили до лікарні.

Наказом міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка з посади усунений начальник Управління МВС України в Миколаївській області Валентин Парсенюк і звільнений керівник Врадіївського райвідділу міліції.

За приховування злочину затримано заступника начальника Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївській області.

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко вважає, що його відставка зараз недоречна.

Ольга Каретникова,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

545