Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу сподівається, що саміт «Східного партнерства», запланований на 28-29 листопада у Вільнюсі, буде успішним.

Про це він заявив сьогодні на спільній прес-конференції у Вільнюсі з президентом Литви Далею Грібаускайте.

«Сподіваюся, що саміт у Вільнюсі буде успішним. Я очікую плідної дискусії щодо низки угод про Асоціацію з нашими східними партнерами», - сказав Баррозу.

У свою чергу президент Литви зазначила, що «Східне партнерство» є дуже важливим для ЄС, оскільки йдеться про сусідів, повідомляє «УНІАН».

«І ми хочемо бачити розвинену демократію, безпеку і захист прав людини», - сказала Грібаускайте.

Говорячи в цьому контексті про відносини з Україною, президент Литви зазначила, що хотіла б бачити подальший рух Києва до європейської інтеграції, і нагадала про три основні групи завдань, які повинні бути виконані Україною для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

«Перша - рішення вибіркового правосуддя. Друга - юридична реформа, яка стосується насамперед Генеральної прокуратури. Третя - виборча реформа, зокрема, прийняття єдиного Виборчого кодексу, в тому числі для вирішення проблеми муніципальних виборів у Києві», - сказала Грібаускайте.

«Ми хотіли б бачити певні результати по всіх трьох групах проблем, інакше буде дуже складно підписати Угоду», - сказала Грібаускайте.

Як повідомляв ForUm, Україна і Європейський Союз почали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році, а про зону вільної торгівлі, що є складовою Угоди про асоціацію, - у 2008 році.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254