Українські правоохоронні органи підозрюють колишнього народного депутата Олександра Шепелєва у привласненні майна банку «Родовід» і замаху на вбивство екс-акціонера «Родовід Банку», пише інформаційно-аналітичний портал «Inpress.ua».

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко підтвердив інформацію про затримання в Угорщині колишнього народного депутата Олександра Шепелєва. Про це він повідомив у п'ятницю, 5 липня на прес-конференції в Києві.

«Шепелєв перебував у розшуку. За інформацією, яка надійшла, зараз він затриманий на території Угорщини», - сказав Захарченко.

Відповідаючи на запитання про те, в чому звинувачується Шепелєв, міністр сказав: «Є низка злочинів, які були підставою, щоб оголосити його в розшук».

Також він повідомив, що питаннями екстрадиції займаються органи прокуратури України та Угорщини. «Це також технічні питання, вони зараз вирішуються на рівні Генпрокуратури України та Угорщини», - зазначив глава МВС.

В українському бюро Інтерполу підтвердили інформацію про затримання в Угорщині колишнього народного депутата від БЮТ і Партії регіонів Олександра Шепелєва.

Як повідомляється, до кінця дня в Інтерполі очікують документи з цього приводу від угорських колег. «Інтерпол у телефонному режимі отримав цю інформацію, документального підтвердження поки ще немає, протягом п'ятниці ми повинні отримати документи від угорських правоохоронців», - сказав представник Інтерполу.

Раніше в Міністерстві внутрішніх справ України підтвердили інформацію про оголошення в міжнародний розшук колишнього народного депутата Олександра Шепелєва за підозрою у привласненні майна банку «Родовід» в особливо великих розмірах та замаху на вбивство екс-акціонера «Родовід Банку» Сергія Дядечка. Відносно Шепелєва було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191, а також ст. 15, ст. 115 Кримінального кодексу України.

За даними СБУ, Олександр Шепелєв організував за державні кошти фіктивну реконструкцію будівлі, що належала його дружині, за адресою провулок Рильський, 4, а також здав в оренду будівлю площею 5,2 тис. кв. м за ціною 550 грн/кв. м. Другий фігурант справи - колишній тимчасовий адміністратор «Родовід Банку» Сергій Щербина, який нібито підписав договір про реконструкцію і оренду, - вже три роки перебуває в ізоляторі СБУ.

Довідка. Олександр Шепелєв був обраний до парламенту VI скликання від БЮТ. 21 вересня 2010 р. було оголошено про виключення з фракції БЮТ 28 депутатів, серед яких був і Шепелєв. У жовтні 2010 року Шепелєв увійшов до складу фракції Партії регіонів. ЗМІ писали, що Шепелєв є громадянином Канади.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

393