Віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко заявив, що Україна чекає від Європейського енергетичного співтовариства роз'яснень щодо будівництва Російською Федерацією газопроводів в обхід спільно з європейськими компаніями.

Про це він заявив у Верховній Раді під час Години запитань до уряду.

«Йде відверта дискусія з Європейською енергетичною комісією, і ми відверто висловлюємо свої претензії керівництву комісії, яка займає двозначну позицію щодо обхідних газопроводів, які будуються сьогодні Російською Федерацією спільно з європейськими компаніями», - сказав Бойко, повідомляє «УНІАН».

Він також зазначив, що триває діалог України і Енергоспівтовариства з даного питання, і висловив надію, що незабаром воно перейде в офіційну площину.

«І ми отримаємо офіційну відповідь від комісії, яким чином вони будуть захищати наші права - рівноправного члена Європейського енергетичного співтовариства», - зазначив віце-прем'єр-міністр.

Нагадаємо, уряд РФ підписав угоду з Кабінетом міністрів Македонії про співпрацю при створенні газопроводу-відводу системи «Південний потік» для постачання газу в республіку.

7 грудня 2012 р. президент Росії Володимир Путін особисто дав старт початку будівництва морської частини газопроводу «Південний потік» в обхід території України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142