Вчорашнє звільнення голови Центральної виборчої комісії Володимира Шаповала законне, незважаючи на те, що глава парламенту Володимир Рибак ставив дане питання на голосування не з свого робочого місця.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив журналістам під час брифінгу.

За його словами, оскільки опозиційні депутати заблокували президію, спікеру Ради довелося винести питання на голосування не зі свого робочого місця. «Моє рішення законне, тому що моє місце заблокували і не дали можливості провести голосування в повному обсязі. Що стосується прийняття присяги (Копиленком. - Ред.) - ніхто й слова не сказав, тому що рішення було законним», - акцентував він.

У той же час Рибак підтвердив, що вчора з'явився проект постанови про скасування звільнення Шаповала. «Я відіслав його до комітету. Комітет його розгляне, внесе правки, а я поставлю на голосування в сесійній залі», - пообіцяв глава парламенту.

Як раніше повідомляв ForUm, вчора Верховна Рада України прийняла проект постанови №2197а, ініційований Президентом України Віктором Януковичем, «Про дострокове припинення повноважень голови Центральної виборчої комісії Володимира Шаповала».

Обов'язки глави ЦВК тимчасово виконуватиме Андрій Магера.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176