Голова Антирейдерського союзу підприємців Андрій Семидідько переконаний, що відновлення роботи антирейдерської комісії допоможе залучити інвесторів, а також популяризувати Україну на міжнародних ринках.

«Ми вітаємо відновлення роботи антирейдерської комісії, яка більшою мірою здатна протистояти рейдерству. Економічна ситуація вимагає посилення роботи цього органу. По суті, він здатний у ручному режимі (а зараз інакше ніяк) викорінити це явище», - вважає він.

Семидідько висловив переконання, що боротьба з рейдерством допоможе владі залучити інвесторів, популяризувати Україну на міжнародних ринках, а також поліпшити її показники в міжнародних економічних рейтингах.

При цьому він запропонував створити реєстр причетних до рейдерських захоплень підприємств осіб, у тому числі чиновників і суддів.

«Важливим є момент залучення громадських організацій до роботи комісії. Також потрібно піти від розмов про рейдерство, як про неперсоніфіковане явище. Відомо, що в країні працюють 5-6 великих груп рейдерів, їхні імена відомі, потрібно їм влаштувати публічну прочуханку. Важливо при цьому створити реєстр рейдерів і причетних до захоплень осіб, у тому числі чиновників і суддів», - резюмував експерт.

Нагадаємо, що раніше діяльність комісії була відновлена, а її склад переформатовано. Орган очолив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов. За його дорученням, вже найближчим часом буде розроблено план дій щодо боротьбиз рейдерством.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186