У жовтні нинішнього року планується проведення засідання українсько-американської ради, де обговорюватимуться проблемні питання, які хвилюють і українську, і американську сторони. Про це повідомив міністр економічного співробітництва і торгівлі України Ігор Прасолов 4 липня у ході зустрічі з керівником українсько-американської ділової ради Морганом Вільямсом.

«Є питання, які дуже хвилюють нас, які порушують американські компанії. У нас в рамках роботи українсько-американської ради з торгівлі та інвестицій було створено експертну групу з питань торгівлі як виконавчий механізм Ради. Перше засідання експертної групи було проведене 5 лютого цього року. Ми зацікавлені у продовженні роботи як ради, так і експертної групи. Головою української частини ради є перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов. Дата чергового засідання ради буде узгоджуватися. Орієнтуємося приблизно на жовтень 2013 року», - сказав міністр.

Одне із найважливіших питань українсько-американського діалогу - це питання про захист інтелектуальної власності.

«Ми працюємо у цьому напрямі дуже серйозно. Робимо кроки, щоб прийти до нормальної цивілізованої ситуації. Зараз підготовлено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав». І ми сподіваємося незабаром його прийняти», - сказав Прасолов.

За словами міністра, зараз допрацьовуються і готуються до підписання договори з легалізації програмного забезпечення не тільки з Microsoft, але і щодо програмних продуктів інших компаній, буде збільшено штат інспекторів з питань інтелектуальної власності.

Також під час зустрічі Прасолов і Вільямс обговорили деякі питання, що стосуються перегляду митних тарифів в рамках СОТ, антидемпінгових заходів проти української хімічної продукції, ситуацію в авіаційній сфері.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157