Україна здатна повністю забезпечити себе каретами «швидкої допомоги». Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході наради з питань забезпечення закладів охорони здоров'я спеціалізованим транспортом заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Прем'єр повідомив, що більша частина автопарку застаріла. «Експлуатується по 20-30 років і, крім відомих усім УАЗиків, нічого з себе не становить», - сказав він і нагадав, що Президент поставив перед Кабміном завдання протягом декількох років переоснастити «швидку» новими транспортними засобами.

«Уряд це завдання реалізовує, незважаючи на труднощі. Я просив би звернути увагу: кошти Кабмін виділяє, але ці ресурси повинні використовуватися ощадливо», - акцентував чиновник.

У зв'язку з цим, на думку Азарова, карети «швидкої допомоги» необхідно закуповувати у вітчизняних виробників. «Ми зацікавлені витрачати ресурси всередині країни на свого виробника, мінімізувавши закупівлі за кордоном».

При цьому він визнав, що для того, щоб запустити в повній мірі виробництво авто для «швидкої допомоги», необхідно розробити спецпрограми. «У процесі реалізації цієї програми ми спокійно зможемо самі виробляти конкурентоспроможні «швидкі» і «реанімобілі», оскільки обсяг потреби здатний завантажити наші підприємства на роки вперед.

За останні 3 роки у систему швидкої допомоги було поставлено близько 1800 авто. «Це набагато більше, ніж за всі попередні роки. Однак потреби у нас - близько 20 тисяч автомобілів», - резюмував глава уряду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213