Остаточні висновки щодо подій у Врадіївці будуть оприлюднені 12 липня. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко.

За його словами, до завтра, тобто до суботи, 6 липня, керівник групи МВС, яка працює у Врадіївці, повинен представити міністру звіт про розслідування, а 12 липня буде засідати спеціальна колегія МВС, у ході якої і оприлюднять остаточні висновки розслідування злочину.

За словами Захарченка, вжиті заходи дозволили стабілізувати ситуацію у селищі.

Більше того, уточнив глава відомства, у правоохоронні органи вже звернулися близько 80 жителів Врадіївки із заявами про конфлікти між громадянами та місцевими органами міліції, які траплялися раніше, але про них боялися заявити.

«Всі ці заяви ми буде ретельно перевіряти, і якщо буде встановлено причетність співробітників міліції, всі понесуть або кримінальну, або адміністративну відповідальність», - сказав він.

Міністр не став називати прізвища тих, кого за результатами розслідування подій у Врадіївці звільнять.

Захарченко нагадав, що розслідування ведуть органи прокуратури у супроводі СБУ, а МВС притягується тільки при необхідних конкретних діях.

«Проте я особисто прийняв рішення негайно звільнити начальника Управління МВС у Миколаївській області та до кінця дня підпишу указ про відсторонення ще кількох співробітників міліції, але конкретні прізвища я вам не буду називати, оскільки слідство ще ведеться», - сказав міністр.

Підсумовуючи, глава відомства запевнив, що жодна людина, яка слідством буде встановлена як учасник або співучасник злочину, не зможе уникнути відповідальності.

«Будуть жорсткі кадрові рішення, адміністративна та кримінальна відповідальність, але зараз звинувачувати я нікого не буду», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, у зв’язку з резонансними подіями у Врадіївці наказом міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка з посади усунений начальник Управління МВС України в Миколаївській області Валентин Парсенюк і звільнений керівник Врадіївського райвідділу міліції.

За приховування злочину затримано заступника начальника Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївській області.

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко вважає, що його відставка зараз недоречна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244