Заступник директора департаменту інвестиційно-інноваційної політики та розвитку державно-приватного партнерства Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Павло Пахолко констатує, що захист прав інвесторів - одне з пріоритетних завдань уряду і Міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств.

«Сьогодні одне з пріоритетних завдань уряду і антирейдерської комісії - захист прав іноземних інвесторів. Ми всі бачили Національний план дій, він передбачає прийняття законів, кілька з них - також щодо захисту прав інвесторів. Уряд щільно працює з Європейською бізнес-асоціацією, Міжнародною фінансовою корпорацією, профспілками інвесторами. Вислухавши їх, ми розробили низку законодавчих змін. Це стосується Цивільного кодексу, закону «Про акціонерні товариства». Усі вони спрямовані на спрощення життя інвестора», - зазначив він.

Пахолко констатує, що захист інвесторів автоматично відбивається на позиціях України в міжнародних рейтингах, зокрема, Doing Busines.

Нагадаємо, що 30 січня на засіданні Кабінету Міністрів України перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов представив програму зміцнення позицій України в міжнародному рейтингу «Doing Business», який щорічно складається Світовим банком і Міжнародною фінансовою корпорацією за даними експертних опитувань.

За результатами рейтингу «Doing Business-2013», Україна в порівнянні з попереднім роком піднялася на 15 сходинок - з 152 на 137 місце. З метою закріплення тенденції за дорученням Сергія Арбузова кілька міністерств і відомств подали свої пропозиції щодо подальшого поліпшення бізнес-клімату країни, на основі яких було розпочато розробку «Проекту заходів щодо підвищення показників України в рейтингу «Doing Business».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217