Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко вважає, що його відставка зараз недоречна. Про це глава відомства заявив, відповідаючи на питання кореспондента ForUm'у про те, чи збирається він піти у відставку у зв'язку з резонансним злочином у смт Врадіївка.

Зокрема, Захарченко нагадав, що за період незалежності України МВС очолювало близько 10 міністрів.

«Тобто кожен міністр працював близько двох років. Я вважаю, що за той термін, який я перебуваю на цій посаді, було підготовлено зміни в систему правоохоронних органів, які сприятимуть поліпшенню роботи міліції в разі їхньої реалізації», - сказав він.

При цьому, за словами міністра, «у ситуації, що склалася, не варто проявляти політичні емоції і говорити про відставки».

Як раніше повідомляв ForUm, міліціонер і таксист затримані 28 червня за підозрою у скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень у Врадіївці Миколаївської області. Ще один міліціонер Євген Дрижак затриманий пізніше - 2 липня.

Вночі 1 липня в смт Врадіївка більше тисячі місцевих жителів почали штурм райвідділу міліції, вважаючи, що ще одного учасника злочину, Дрижака, безпідставно залишили на волі. У ході зіткнення постраждали кілька людей, яких відправили до лікарні.

Наказом міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка з посади усунений начальник Управління МВС України в Миколаївській області Валентин Парсенюк і звільнений керівник Врадіївського райвідділу міліції.

За приховування злочину затримано заступника начальника Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївській області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183