За перше півріччя 2013 року Департаментом внутрішнього аудиту та фінансового контролю Міністерства оборони України виявлено порушень на суму понад 120 млн грн. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, повідомив директор профільного департаменту Максим Гольдарб.

«Швидше за все, це вже безповоротні втрати. 20 млн були відшкодовані, більше 300 людей були притягнені до дисциплінарної відповідальності; 12 чиновників були позбавлені посад», - акцентував він, підкресливши, що були звільнені саме керівники структурних підрозділів Міноборони, а також керівники військових частин і підрозділів.

Гольдарб зазначив, що левова частка порушень припала на період з 2005-2008 роки. «Перш за все, це незаконне відчуження землі, невідповідності в договорах так званого інвестування і загальної діяльності суб'єктів господарювання, в результаті підписання яких Міністерство залишилося без землі, будинків і квартир», - сказав він.

Серед основних порушень Гольдарб визначив такі: порушення в ході тендерних процедур, заниження тарифів на використання військового майна, неповний облік площ, предметів, що передаються суб'єктам господарювання в оренду, порушення контрагентами Міноборони процесів поставок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261