19 громадян України, а також двох громадян Росії і трьох громадян Білорусі, засуджених за пособництво режиму Муаммара Каддафі, перевели із Тріполі в лівійське місто Зента. Про це офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич повідомив на брифінгу в Москві.

«Минулого тижня у Тріполі сталися збройні сутички за участю так званих революційних бригад і представників спеціальних силових структур лівійської влади. У цьому зв'язку уряд Лівії був змушений вжити посилених заходів щодо забезпечення правопорядку і безпеки у столичному регіоні», - сказав Лукашевич, повідомляє «УНІАН».

Представник МЗС РФ також нагадав, що 3 липня у Тріполі сталося засідання Вищого військового суду з розгляду апеляції на рішення суду першої інстанції у цій справі. Лукашевич повідомив, що після заслуховування сторін прийнято рішення перенести засідання на 14 серпня.

«В умовах загострення військово-політичної ситуації у Тріполі двоє громадян Росії, а також 19 громадян України і троє громадян Республіки Білорусь, які відбувають покарання за вироком лівійського суду, були переведені у місто Зента», - сказав він і додав, що це місто розташоване за 160 км від лівійської столиці.


Як повідомляв ForUm, 27 серпня 2011 року лівійським повстанським батальйоном «Какаа» були затримані громадяни Білорусі, України та Росії. Всій групі пред'явлено звинувачення у відновленні військової техніки, яка використовувалася режимом Каддафі для «знищення лівійського народу».

4 червня 2012 року Військовий суд Тріполі засудив 19 громадян України до 10 років ув'язнення за пособництво режиму екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі. Крім того, один громадянин РФ (одесит з російським громадянством Олександр Шадра) отримав довічне ув'язнення, ще один росіянин і три білоруса отримали по 10 років в'язниці.

20 червня захист українців, засуджених лівійським судом до 10 років ув'язнення за пособництво режиму екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі, подав апеляцію на це рішення суду.

Розгляд її було призначено на 26 червня, потім перенесено на 3 липня 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156