За результатами перевірок Військовою службою правопорядку (ВСП) Збройних Сил України у 2013 році до правоохоронних органів направлено 66 матеріалів щодо виявлених злочинів, якими були завдані мільйонні фінансові збитки державі. Як передає кореспондент ForUm’y, про це сказав на брифінгу начальник Військової служби правопорядку у Збройних Силах України, генерал-майор Олександр Дублян.

«За 6 місяців 2013 року складено 19 протоколів про вчинення адміністративно-корупційних правопорушень щодо посадових осіб Міністерства оборони України та Збройних Сил України. Направлено до інших правоохоронних органів 66 матеріалів щодо виявлених злочинів, якими були завдані збитки державі на загальну суму понад 7,5 мільйона гривень і 1 мільйон 200 тис. доларів США, а також фінансових порушень на суму понад 21 мільйон гривень», - сказав він, зазначивши, що за результатами їхнього розгляду до Єдиного реєстру досудових розслідувань у поточному році внесено 31 злочин.

Як один із прикладів він навів ситуацію, коли в лютому ц.р. в одній із військових частин західного регіону було виявлено недостачу паливно-мастильних матеріалів у обсязі 95 тис. 708 кг. У результаті проведення службового розслідування 4 посадових особи високого рівня були звільнені зі Збройних сил України за службову невідповідність.

Дублян також додав, що в нинішньому році ВСП було проведено також 75 службових розслідувань, пов'язаних з розкраданням держмайна і з неефективним використанням бюджетних коштів. «За результатами цих розслідувань до дисциплінарної відповідальності притягнуто 59 осіб», - сказав він.

Він також повідомив, що на сьогодні, за ініціативою міністра оборони, комісії Держфінінспекції, Департаменту внутрішнього аудиту та фінансового контролю Міноборони і навіть ВСП проводять перевірку надлишкового майна на підприємствах «Укроборонпрому».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203