Видатні українські артисти вітають ініціативу Президента України Віктора Януковича заснувати Державну премію України імені Богдана Ступки.

«Я повністю підтримую пропозицію Президента країни, - сказав народний артист України Анатолій Хостікоєв. - Ступка - обдарований, талановитий актор, тому пам'ять про нього обов'язково потрібно берегти і передавати майбутнім поколінням. Ще за життя він був улюбленим актором мільйонів людей, навіть після смерті Богдана Сильвестровича пам'ятають і поважають. Таку премію однозначно потрібно створювати, щоб назавжди занести в історію ім'я цієї видатної особистості».

У свою чергу, народна артистка України і телеведуча Ольга Сумська вважає, що талант Ступки є зразком для всіх акторів. І ім'я Ступки, безумовно, гідне бути увічненим у назві найпрестижнішої державної нагороди.

«Богдан Сильвестрович - справжній патріарх вітчизняного кіно. Саме він є гідною кандидатурою для того, щоб його ім'ям була названа Державна премія. Для сучасних акторів це стане стимулом розвитку кар'єри, досягненням значних висот в улюбленій справі, таких вершин майстерності, яких у своєму житті досяг Богдан Ступка. Ця премія стане найбільшою нагородою для кожного із акторів сучасності», - зазначила Сумська.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову до 20 серпня забезпечити підготовку та внесення на розгляд Верховної Ради проекту закону про внесення змін до Закону «Про державні нагороди України» про заснування Державної премії України імені Богдана Ступки.

Відповідне доручення підписане з метою «відзначити вагомі творчі досягнення у справі театрального мистецтва та увічнити пам'ять видатного українського діяча мистецтв Богдана Ступки».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202