Представник України при ЄС, уповноважений України з питань зовнішньополітичних і інтеграційних процесів Костянтин Єлісєєв стверджує, що Брюссель не вважає, що Київ вагається у виборі між Співтовариством та Митним союзом.

Крім того, як повідомив Єлісєєв в ексклюзивному інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», сторони домовилися про неформальний діалог з питань взаємодії з Євразійським митним союзом.

Констатувавши, що шлях до об'єднаної Європи відповідає національним інтересам держави, український дипломат також вважає, що Україна повинна всебічно розвивати співробітництво з країнами - ініціаторами так званих євроазіатських інтеграційних процесів - Євразійського економічного співтовариства. «Це розуміють і наші європейські партнери, які спокійно і виважено прийняли цю подію (підписання Меморандуму. - Ред.)», - запевнив він.

При цьому Єлісєєв звернув увагу на останні рішення саміту «Великої вісімки» в Ірландії, у яких лідери цих країн вітали євразійські інтеграційні процеси за участю Російської Федерації.

«Це підтверджує той факт, що сьогодні глобальні гравці намагаються виробити свою позицію і зміст майбутніх відносин з цим об'єднанням. Україна такий статус вже знайшла, і він не суперечить її євроінтеграційним прагненням», - висловив свою думку щодо рішення український дипломат.

Крім того, за його словами, між Україною та ЄС існує домовленість про неформальний діалог з питань взаємодії з Євразійським економічним співтовариством, під час якого сторони будуть обговорювати підходи і обмінюватися інформацією, що становить взаємний інтерес.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260