Медики спростовують інформацію про те, що екс-президент ПАР Нельсон Мандела перебуває у вегетативному стані, передає в п'ятницю агентство Франс Прес з посиланням на адміністрацію південноафриканського глави держави Джейкоба Зуми.

У четвер ЗМІ з посиланням на якийсь юридичний документ від 26 червня повідомили, що лікарі з огляду на стан Мандели порадили його родині відключити апарат життєзабезпечення, за допомогою якого підтримується життя колишнього президента, передає РІА «Новости».

«Ми підтверджуємо нашу попередню заяву, випущену вдень (у четвер) після того, як президент Джейкоб Зума відвідав Манделу в госпіталі. Мандела залишається у критичному, але стабільному стані. Медики спростовують дані про те, що він перебуває у вегетативному стані», - йдеться у заяві.

Нагадаємо, на початку червня Мандела потрапив до лікарні з рецидивом легеневої інфекції. Проте, за даними телеканалу, у Мандели сталася зупинка серцевої діяльності, і лікарям довелося реанімувати його. Раніше західні ЗМІ повідомляли, що печінка і нирки екс-президента функціонують на 50%, і він не розплющував очей кілька днів.

Нельсон Мандела став першим в історії чорношкірим президентом ПАР. Він керував державою з травня 1994 по червень 1999 року. За свою активну діяльність проти режиму апартеїду він провів у в'язниці 27 років. У 1993 році Мандела був нагороджений Нобелівською премією миру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251