Президент України Віктор Янукович наголошує на необхідності притягнення до відповідальності всіх винних у вчиненні злочину у Миколаївській області та недопущення подібних випадків у майбутньому.

«Забезпечити притягнення до відповідальності винних у події в Миколаєві і розібрати всі подібні інциденти, на які є скарги людей. Не тільки в Миколаєві, але і в інших регіонах. Дати кожному з них справедливу правову оцінку», - сказав Глава держави під час урочистої церемонії складання присяги суддями, вперше призначеними на посаду.

Президент нагадав, що ця справа перебуває на його особистому контролі. «Винним у цьому злочині не місце у правоохоронних органах, вони повинні бути показово покарані з усією суворістю закону», - зазначив він.

У той же час, на переконання Януковича, покарання тих, хто «випадково опинився у лавах міліції», не повинно стати виправданням для їхніх керівників.

«І тут є питання і до прокуратури, і до обласної міліції: де були ці керівники на різних рівнях - району, області? Що робила влада регіону? Хто намагався приховати цей злочин? Ці питання не повинні залишитися без відповіді. По кожному з них повинна настати персональна відповідальність! Якщо якийсь чиновник чи міліціонер вважає, що може робити що завгодно і все зійде йому з рук, то я хочу, щоб він почув мене. Я цього ніколи нікому не дозволю! В Україні панує закон!» - зазначив Президент.

Янукович вимагає від правоохоронців прозорого розслідування цієї справи, а також принципових кадрових рішень у справі на Миколаївщині.

Крім того, Глава держави повідомив, що найближчим часом заслухає звіт Генерального прокурора, на підставі якого будуть прийняті відповідні рішення.

«Головне, чого від нас чекають люди, вони хочуть бути впевнені, що правоохоронці здатні їх захистити, а в суді - завжди можна відстояти правду. Тільки так ми зможемо побудувати правову державу, в якій пануватимуть закон і справедливість», - сказав Президент.

Як раніше повідомляв ForUm, міліціонер і таксист затримані 28 червня за підозрою в скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень у Врадіївці Миколаївської області. Ще один міліціонер Євген Дрижак затриманий пізніше-2 липня.

Вночі 1 липня в смт Врадіївка більше тисячі місцевих жителів почали штурм райвідділу міліції, вважаючи, що ще одного учасника злочину, Дрижака, безпідставно залишили на волі. У ході сутички постраждали кілька людей, яких відправили до лікарні.

Наказом міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка з посади усунений начальник Управління МВД України в Миколаївській області Валентин Парсенюк і звільнений керівник Врадіївського райвідділу міліції.

За приховування злочину затримано заступника начальника Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївській області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

431