Уряд розробляє програму підвищення безпеки на автомобільних дорогах та зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з принцом Майклом Кентським, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Ми зараз розробляємо серйозну програму забезпечення безпеки на автошляхах і ми будемо вдячні вам за надання матеріалів з цього питання», - сказав Азаров.

У свою чергу, принц Майкл Кентський зазначив, що за інформацією особливої ​​ комісії, створеної при ООН, членом якої він є, найбільше людей у ​​ світі гине від СНІДу, тифу і внаслідок дорожньо-транспортних пригод.

«І ми в рамках цієї комісії поставили надзвичайно амбітне завдання - з 2010 по 2020 рік удвічі скоротити кількість ДТП, які призводять до смерті або тяжких травм для постраждалих. Звичайно, смерті або тяжкі травми внаслідок ДТП - це дуже велике горе для сімей потерпілих і друзів, але і з економічної точки зору це також надзвичайно серйозна проблема. Ми у Великобританії порахували, що кожне таке ДТП обходиться бюджету у мільйон доларів, тому що це і оплата за послуги лікарень, оплата страхових полісів, оплата послуг адвокатів, поліції і т.д.», - сказав він.

Разом з тим принц пообіцяв, що всі матеріали, які є в особливій комісії, будуть направлені українському уряду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156