У Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) готові вийти на національний ринок України з гривневим кредитуванням. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході круглого столу повідомив старший банкір ЄБРР Олександр Павлов.

Останнім часом зафіксований суттєвий прогрес щодо фінансування у гривнях з боку міжнародних фінансових організацій. «Ми погодили з Нацбанком режим роботи наших рахунків, і всі технологічні проблеми в цьому напрямі повинні зникнути. Зараз вирішується питання, де взяти гривні, щоб через ці рахунки видавати кредити українським підприємствам», - сказав він.

У цьому контексті він зазначив, що у співпраці з українськими органами влади, а саме профільним парламентським комітетом, був узгоджений Проект змін до Закону України «Про цінні папери на фондовому ринку». Згідно з цим законом, міжнародні фінансові організації зможуть випускати свої облігації у гривнях на національному ринку України. «Коли цей закон приймуть, ми зможемо надавати гривневі кредити для економіки України», - акцентував Павлов.

Він також уточнив, що таке кредитування буде більш довгостроковим, ніж на звичайному ринку, перш за все, буде віддаватися перевага компаніям, які не мають експортної виручки і працюють усередині економіки.

Павлов не став прогнозувати, якими будуть ставки на ці кредити, підкресливши, що вони будуть видаватися терміном на 5 і більше років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245