Міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов і президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков підписали угоду про співпрацю між міністерством і ТПП, передає кореспондент ForUm'у.

За словами міністра, основними пунктами документа є положення про обмін інформацією між експертами Міністерства і ТПП, підготовка спільних планів роботи, а також співпраця на основі постійно діючої робочої групи, яка розроблятиме пропозиції щодо розвитку вітчизняного бізнесу.

Як заявив Прасолов, підписання цього документа підсилить позиції України на міжнародних ринках. «Ми знаємо, що очікується пожвавлення на світових ринках, у тому числі на ринках нашого традиційного експорту. Крім того, у нас є експортно орієнтована продукція, але її виробники не можуть ефективно вийти на зовнішні ринки. Ми як представники Мінекономрозвитку спільно з ТПП повинні створювати умови, щоб наші товари виходили на зовнішні ринки якомога легше і швидше. І підписана угода має важливе практичне значення для цієї мети», - заявив міністр.

Наступним кроком після підписання даної угоди, за словами Прасолова, буде розробка жорсткої дорожньої карти співробітництва Міністерства і ТПП. «Крім того, до нашої роботи, звичайно, будуть залучені МЗС, Мін'юст і Держкомпідприємництва», - підкреслив він.

У свою чергу, Чижиков заявив, що ТПП зацікавлена ​​ у співпраці з Мінекономрозвитку для просування української продукції на європейські ринки та налагодження відносин України і СОТ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

423