Професіоналізм і неупередженість мають стати головними ознаками українського правосуддя. Як повідомляє прес-служба Глави держави, про це заявив Президент України Віктор Янукович під час урочистої церемонії складання присяги суддями, вперше призначеними на посаду.

«Непрофесіоналізм судді, його упередженість, порушення ним чинного законодавства - це падіння і ганьба не тільки для конкретного судді, але і втрата довіри громадян до правосуддя, їхнє негативне ставлення до держави в цілому. Тому важливим для нашої держави завжди буде залишатися завдання кадрового зміцнення суддів», - сказав він.

За його словами, судова реформа тільки створює умови для сильної, дієвої, оперативної і компетентної судової влади. «Наповнення реальним змістом залежить від вашої повсякденної діяльності, вашої турботи про авторитет обраної професії. Стан правосуддя визначає не тільки закон, а й здатність суду діяти у відповідності з духом і буквою закону», - сказав Янукович.

На переконання Президента, пріоритетом діяльності суддів має бути захист прав учасників процесу, неупереджений розгляд судових справ і суворе дотримання приписів закону. «Зловживання суддями своїм статусом і повноваженнями, нехтування правами і свободами учасників процесу не може мати пояснень чи виправдань», - сказав він.

Глава держави закликав новообраних суддів не допускати дій, які здатні похитнути віру громадян у дієвість судової влади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

316