Голованівський районний суд обрав домашній арешт як запобіжний захід для міліціонерів, які в Кіровоградській області побили подружжя із Росії.

3 липня ввечері у Голованівському районі відбулися два окремі засідання суду щодо двох підозрюваних у побитті громадянина Росії Олександра Дубкова.

На кожному із засідань слідчий районної прокуратури подавав клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, яке було затверджене прокурором району.

Адвокат підозрюваних відкидав клопотання слідчого, пропонуючи застосувати запобіжний захід, не пов'язаний з позбавленням особистої свободи, повідомляє «УНІАН».

В обох випадках суддя прийняв рішення про запобіжний захід волі у вигляді домашнього арешту на 60 днів.

Дата наступного слухання поки невідома.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 липня о 04:00 у селі Розкішне виник конфлікт між правоохоронцями, які перебували поза службою і були в стані алкогольного сп'яніння, і сімейною парою із Росії, що переріс у бійку.

У той же день за даним фактом прокуратурою Голованівського району розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає покарання до чотирьох років позбавлення волі.

3 липня у прес-службі Управління МВС у Кіровоградській області повідомили, що обидва правоохоронця під час інциденту були на службі. І постраждала сімейна пара, і працівники міліції були в стані алкогольного сп'яніння. Оскільки конфлікт виник на ґрунті особистих неприязних відносин, потерпілі претензій до правоохоронців не мають і просять суд не позбавляти волі працівників міліції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

475