Президент України Віктор Янукович вимагає показово покарати винних у побитті та зґвалтуванні дівчини у Миколаївській області. Про це він сказав під час церемонії складання присяги суддями, вперше призначеними на посаду, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Винним у цьому злочині не місце у правоохоронних органах, вони повинні бути показово покарані з усією суворістю закону», - сказав Янукович.

Президент підкреслив, що не потерпить безкарності.

«Особливо, коли мова йде про тих, хто має захищати людей, а не порушувати закон. Проте покарання цих людей, що випадково опинилися в лавах міліції, не повинно стати виправданням для їхніх керівників», - сказав він.

У той же час Янукович обурився бездіяльністю влади регіону.

«Тут є питання і до прокуратури, і до обласної міліції: де були ці керівники на різних рівнях - району, області? Що робила влада регіону? Хто намагався приховати цей злочин? Ці питання не повинні залишитися без відповіді. Щодо кожного з них повинна настати персональна відповідальність», - вважає він.

«Якщо якийсь чиновник або міліціонер вважає, що може робити що завгодно і все зійде йому з рук, то я хочу, щоб він почув мене... Я цього ніколи нікому не дозволю! В Україні панує закон!»- підкреслив Глава держави.

Як раніше повідомляв ForUm, міліціонер і таксист затримані 28 червня за підозрою у скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень у Врадіївці Миколаївської області. Ще один міліціонер Євген Дрижак затриманий пізніше-2 червня.

Вночі 1 червня у смт Врадіївка більше тисячі місцевих жителів почали штурм райвідділу міліції, вважаючи, що ще одного учасника злочину, Дрижака, безпідставно залишили на волі. У ході сутичок потерпіли кілька людей, яких відправили до лікарні.

Наказом міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка з посади усунений начальник Управління МВС України в Миколаївській області Валентин Парсенюк і звільнений керівник Врадіївського райвідділу міліції.

За приховування злочину затримано заступника начальника Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївській області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

635