На кордоні України та Молдови з'явилася загроза руйнування земляної дамби через зливи та підвищення рівня води. Про це повідомляє відділ зв'язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДержНС України в Одеській області.

Згідно з повідомленням, 31 травня - 1 червня внаслідок складних погодних умов, сильного дощу, піднявся рівень води у ставку «Старий», який розташований на території Олександрівської сільської ради, по руслу Сарата.

Площа ставка становить приблизно 54-70 гектарів, по ньому проходить державний кордон України та Республіки Молдова.

З метою запобігання можливого руйнування земляної дамби і підтоплення поруч розташованого с. Міняйлівка Саратського району на місце направлена і працює пожежна-рятувальна техніка (дві автоцистерни, пожежно-насосна станція і рукавний автомобіль) і 12 чоловік особового складу. Відкачано більше 2500 кубометрів води.

Скидання води у русло р.Сарата проводиться зливним колектором діаметром 50-70 см, що становить приблизно 300 кубометрів на годину. З боку району Штефан-Води Республіки Молдова спостерігається приплив води у водосховище, який перевищує скидання. Рівень води в ставку «Старий» становить приблизно 0,8-1м до рівня дамби. Силами сільськогосподарських підприємств та сільської ради проведено часткове зміцнення дамби.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177