Кількість київських бізнес-інкубаторів для підтримки представників дрібного і середнього бізнесу буде зростати.

Про це заявив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов під час візиту до Київського інноваційний бізнес-інкубатор iHUB.

Голова КМДА висловив подяку співробітникам бізнес-інкубатора за дієву допомогу і створення сприятливих умов для підприємців і стартап-команд, що працюють у сфері інформаційних технологій.

«Бізнес-інкубатор iHUB є надзвичайно вдалим прикладом приватно-державного співробітництва. Незважаючи на те, що почав роботу він не так давно, ми вже маємо прекрасні результати», - зазначив Олександр Попов. За його словами, один із стартаперів iHUB вже отримав офіційне запрошення на стажування в Силіконову долину (США). Після стажування він повернеться до Києва і продовжить роботу тут.

«У Києві багато талановитої молоді, яка хоче і може створювати інноваційні проекти. І наше завдання - підтримати початківців підприємців на старті і створити їм комфортні умови для роботи. Адже розвиток дрібного і середнього бізнесу - запорука економічного благополуччя нашого міста і країни в цілому. Президент України у своїй програмі «Україна для людей» та Програмі економічного розвитку України на 2010-2014 роки поставив завдання підтримувати і захищати малий і середній бізнес, щоб його інноваційні проекти забезпечили вихід з кризи і процвітання української економіки. Проекти, подібні iHUB, якраз і спрямовані на реалізацію поставлених завдань і демонструють успіхи в роботі. Тому місто і далі розвивати мережу бізнес-інкубаторів та підтримувати будь-які починання в цій сфері », - заявив Попов.

Він зазначив, що, на думку фахівців, Київ має всі передумови стати світовим центром підготовки фахівців у сфері IT та генерації інноваційних проектів. «Ми прагнемо до того, щоб через кілька років у всьому світі знали - кращі фахівці в сфері IT працюють у столиці України», - сказав Попов.

Градоначальник також запевнив, що міська влада буде надавати всіляке сприяння компаніям, що інвестують в розвиток столичного бізнесу. Він нагадав, що з ініціативи Президента в Україні запущений масштабний процес дерегуляції бізнесу, введений пакет законів, які стимулюють створення нових робочих місць, забезпечуючи інвесторам податкові пільги та юридичний захист.

Інноваційний інкубатор iHub відкрився в Києві в кінці 2012 року на Львівській площі. Ініціаторами його створення виступили Міжнародний благодійний фонд «Сід Форум Україна», що підтримує початківців IT-шників більш ніж в 40 країнах світу, Торгово-промислова палата і Державна корпорація промислового розвитку Норвегії SIVA. Цільова аудиторія бізнес-інкубатора - старшокласники, студенти та приватні підприємці, які створюють проекти в сфері інноваційних технологій, насамперед IT-напрямку. На сьогоднішній день пройшли відбір і вже розвивають свої проекти 15 стартап-компаній у сфері інформаційних технологій. Автори ще 10 проектів стали віртуальними резидентами інкубатора (тобто без робочих місць, але з правом відвідування всіх заходів інкубатора).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169