Глава місії України при НАТО Ігор Долгов високо оцінив діяльність українського миротворчого контингенту у Косово, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

У ході візиту в Косово учасник делегації Північноатлантичної Ради, Надзвичайний і Повноважний посол України у Королівстві Бельгія та Великому Герцогстві Люксембург (за сумісництвом), голова місії України при НАТО Ігор Долгов зустрівся з командиром національного контингенту в Косово, майором гвардії Володимиром Кокорєвим.

Під час зустрічі були обговорені питання особливостей виконання підрозділом завдань за призначенням, взаємодії українських миротворців з місцевим населенням, а також ситуація безпеки в зоні інтересів багатонаціональної бойової групи East, до складу якої входить український контингент.

Долгов високо оцінив діяльність українського миротворчого контингенту, спрямовану на підтримання миру і стабільності в Косово.

Нагадаємо, український контингент в Косово з'явився у 99-му, відразу після закінчення війни між сербами і албанцями. Тоді він налічував майже сто військових.

У цілому за двадцять років більше 40 тис. українських солдатів взяли участь у миротворчих місіях, починаючи з Анголи і закінчуючи Косово.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173