Банки України відзначають позитивні сигнали для здешевлення довгострокових кредитів. Як передає кореспондент ForUm'у, таку думку висловив глава правління АТ «Райффайзен Банк Аваль» Володимир Лавренчук під час круглого столу на тему «Банки та економіка: стануть у поточному році більш доступними кредити в Україні?»

Він підкреслив, що передумовою покращення доступу до кредитних ресурсів є зростання економіки в країні.

При цьому, як зазначив експерт, на сьогодні зростання кредитних ресурсів в Україні не є достатнім, щоб відповідати заявленій програмі Президента на 2013 рік щодо зростання кредитного портфеля.

Глава банку також додав, що передумова здешевлення кредитів лежить у вартості грошей. Він також уточнив, що на сьогодні в Україні немає жодних економічних підстав для високих кредитних ставок. «Справа в тому, що джерелом фінансування кредитних грошей є депозити населення. А у нас у цьому секторі досить позитивні сигнали», - сказав він.

Як приклад Лавренчук навів роботу Фонду гарантування вкладів населення, підкресливши, що цього року фонд продемонстрував роботу і зростання довіри до нього населення краще, ніж за всю свою історію.

«Але таких ситуативних сигналів має бути більше, оскільки здешевлення кредитів - це, в першу чергу, довіра до банківського сектора, віра в компенсацію у разі банкрутства банків, довіра до гривні», - резюмував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156