Перед розгромленим райвідділом міліції Врадіївки, де перший заступник міністра внутрішніх справ України Віктор Дубовик і начальник Головного штабу МВС Володимир Березан проводять особистий прийом громадян, зібралася черга із місцевих жителів, які хочуть заявити про злочини, вчинені місцевими правоохоронцями.

Питань у місцевих жителів накопичилося чимало. За даними управління зв'язків з громадськістю МВС, люди скаржилися на роботу місцевої міліції, на затягування розслідувань кримінальних проваджень, незаконні дії співробітників ВВС та відсутність реагування врадіївських правоохоронців на явні злочини.

Усі заяви та повідомлення громадян уважно розглядаються, на деякі з них відразу даються відповіді.

Жителі, які беруть участь в акції під райвідділом і вимагають звільнення обласного керівництва, районної влади і всіх працівників райвідділу міліції, кажуть, що стоятимуть до кінця, але виступають проти силових методів відстоювання своїх інтересів. В цілому в акції бере участь близько 1,5 тисячі осіб, повідомляє «Радіо Свобода».

 
 
У внутрішньому дворі райвідділу чергують близько півсотні представників «Беркута». В'їзди у Врадіївку перекриті, зупиняють всі підозрілі машини.

Як раніше повідомляв ForUm, міліціонер і таксист затримані 28 червня за підозрою у скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень у Врадіївці Миколаївської області. Ще один міліціонер Євген Дрижак затриманий пізніше - 2 червня.

Вночі 1 червня у смт Врадіївка більше тисячі місцевих жителів почали штурм райвідділу міліції, вважаючи, що ще одного учасника злочину, Дрижака, безпідставно залишили на волі. В ході сутичок постраждали кілька людей, яких відправили до лікарні.

Наказом міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка з посади усунений начальник Управління МВС України у Миколаївській області Валентин Парсенюк і звільнений керівник Врадіївського райвідділу міліції.

За приховування злочину затримано заступника начальника Врадіївського РВ УМВС України у Миколаївській області.

Президент України Віктор Янукович узяв розслідування справи про зґвалтування під особистий контроль.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

306