Президент України Віктор Янукович вимагає ухвалити кадрові рішення щодо подій у Миколаївській області. Про це він сказав, виступаючи на церемонії прийняття присяги суддями, вперше призначеними на посаду.

«Вимагаю від правоохоронних органів вжити принципові кадрові рішення щодо справи в Миколаївській області», - сказав Президент, повідомляє прес-служба Глави держави.

Зі свого боку, Янукович пообіцяв, що незабаром прийме звіт генерального прокурора, на підставі якого також прийме відповідні рішення.

Як раніше повідомляв ForUm, міліціонер і таксист були затримані 28 червня за підозрою в скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень у Врадіївці Миколаївської області. Ще один міліціонер, Євген Дрижак, затриманий пізніше - 2 червня.

Вночі 1 червня в смт Врадіївка більше тисячі місцевих жителів почали штурм райвідділу міліції, вважаючи, що ще одного учасника злочину, Дрижака, безпідставно залишили на волі. Під час суточок постраждали кілька людей, яких відправили до лікарні.

Наказом міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка з посади усунений начальник Управління МВС України в Миколаївській області Валентин Парсенюк і звільнений керівник Врадіївського райвідділу міліції.

За приховування злочину затримано заступника начальника Врадіївського РВ УМВС України у Миколаївській області.

Президент України Віктор Янукович взяв розслідування справи про зґвалтування під особистий контроль.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248