Затриманих у ніч на четвер в Єгипті лідерів ісламського руху «Брати-мусульмани» Саада аль-Кататні і Рашада Байюмі помістили у в'язницю Тора під Каїром, де після революції 2011 відбувають покарання або очікують суду всі представники режиму Хосні Мубарака, включаючи і самого екс-президента, повідомляє офіційне інформагентство МЕНА.

Лідер політичного крила «Братів-мусульман» Партії свободи і справедливості аль-Кататні і заступник духовного наставника руху Байюмі були затримані в ніч на четвер після надходження відповідних розпоряджень від керівництва МВС. Їм можуть бути пред'явлені звинувачення в розпалюванні ненависті і насильства, умисному ослабленні системи безпеки в країні, повідомляє РІА «Новости».

Наразі поліція розшукує ще кількох високопоставлених керівників «Братів-мусульман».

Поширена єгипетськими ЗМІ інформація про арешт верховного наставника руху Мухаммеда Бадіа і його помічника Хейрата аш-Шатира поки не підтвердилася.

Повідомлення про арешт представників руху «Брати-мусульмани» з'явилося після того, як 3 липня армія Єгипту відсторонила президента-ісламіста Мохаммеда Мурсі від влади, тимчасово призупинила дію конституції, а також доручила голові Конституційного суду країни Адлі Мансуру на перехідний період виконувати обов'язки глави держави.

Усунутий зі своєї посади президент з рішенням військових не погодився і закликав своїх прихильників не допустити «порушення законності».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142