Перший заступник міністра внутрішніх справ Віктор Дубовик заявив, що правоохоронці не затримуватимуть людей, які брали участь у штурмі Врадіївського райуправління міліції вночі 2 липня.

«Ми розуміємо, що все це було на емоціях і люди вимагали справедливості», - сказав він журналістам після брифінгу у Врадіївському РВ МВС України.

Перший заступник міністра також повідомив, що в райцентр з Києва прибула команда експертів у кількості 20 осіб для перевірки документів і всіх попередніх подібних справ, які відбувалися в районі в минулі роки, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Разом з тим, перед будівлею райуправління міліції зібралися понад 1,5 тис. осіб і люди продовжують прибувати. Також у мітингу беруть участь народні депутати України від опозиційних фракцій. Присутні не порушують громадський порядок і відтісняють від себе людей, які випили або агресивно поводяться.

Нагадаємо, після резонансного зґвалтування у Врадіївці минулого тижня, генпрокурор Віктор Пшонка доручив з'ясувати, чому інформація про злочин щодо 29-річної дівчини не була в повному обсязі доведена до відома прокуратури відразу ж. При цьому він вимагає з'ясування факту, чому в спецповідомленні спочатку були відсутні згадки про зґвалтування дівчини. Крім того, за його словами, слідчі органи Миколаївської області отримали вказівку щодо активізації слідства у кримінальних процесах минулих років про загибель дівчат, які розслідуються у Врадіївському районі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188