У Житомирі санепідемстанція виявила, що вода в квартирах жителів міста не відповідає санітарним нормам. Про це повідомили в головному управлінні Державної санітарної служби в Житомирській області.

Згідно з повідомленням, «останнім часом з боку населення Житомира з'явилися нарікання на якість питної води з водопровідної мережі, що підтверджено результатами лабораторних досліджень води, відібраної з 1 липня з розподільної мережі в різних мікрорайонах міста».

Також наголошується, що з 20 зразків питної води, які досліджувалися Житомирським міськрайонним відділом ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України», відхилення від держстандарту фахівці знайшли в 14 пробах. Йдеться про «показники каламутності, кольоровості і відсутності залишкового зв'язаного хлору», повідомляє «УНІАН».

У зв'язку з цим 2 і 3 липня фахівці управління провели позапланову перевірку водоочисних споруд першого та другого підйомів КП «Житомирводоканал» на вул. Черняхівського, 120. Вони перевіряли дотримання водоканалом вимог Державних санітарних норм і правил гігієнічних вимог питної води.

Перевірка довела, що з 20 червня цього року в Житомирі якість води у водосховищі «Відсічне» погіршилася за показниками вмісту марганцю.

Фахівці санепідемстанції не виключають, що це може бути наслідком різкого підвищення температури повітря, що призвело до цвітіння води у водоймах.
Тому для забезпечення якісного очищення питної води підприємству КП «Житомирводоканал» СЕС рекомендувала запровадити жорсткий режим водопідготовки, а також застосовувати підвищені дози хлору та реагентів.

Санепідемстанція знайшла також інші порушення на КП «Житомирводоканал» чинного законодавства і зобов'язала керівників водоканалу їх ліквідувати.
КП «Житомирводоканал» також отримав розпорядження з вимогою негайно забезпечити квартири житомирян якісною питною водою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197