Перший заступник міністра внутрішніх справ Віктор Дубовик закликав жителів Врадіївки не йти на поводу у провокаторів. Про це він заявив сьогодні на брифінгу у Врадіївському РВ МВС України, повідомляє прес-служба МВС.

«Ми розуміємо - були емоції, справедливе обурення. Але зараз ситуація під контролем, всі фігуранти під вартою, а хід розслідування контролюється на найвищому рівні. Тому я закликаю громадян: стримуйте емоції, не йдіть на поводу у провокаторів», - звернувся до присутніх Дубовик.

Він також зазначив, що райвідділ - це режимний об'єкт, де знаходиться зброя, знаходяться зловмисники. «А ще, що найголовніше - там працюють люди - жителі Врадіївського району. Ми знаходимося тут для того, щоб уберегти від необдуманих дій, вислухати і допомогти», - підкреслив перший заступник міністра.

За словами Дубовика, міністр внутрішніх справ зазначив, що потрібно дати принципову оцінку роботі як місцевої, так і обласної міліції.

Він також запевнив, що ситуація у Врадіївці повністю контролюється. Для охорони громадського порядку задіяні додаткові сили - близько ста співробітників міліції.

«Люди не повинні боятися ходити вулицями. У нас достатньо сил і засобів, щоб забезпечити спокій і порядок», - підкреслив Дубовик.

Як раніше повідомляв ForUm, міліціонер і таксист були затримані 28 червня за підозрою в скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень у Врадіївці Миколаївської області. Ще один міліціонер Євген Дрижак затриманий пізніше - 2 червня.

Вночі 1 червня в смт Врадіївка більше тисячі місцевих жителів почали штурм райвідділу міліції, вважаючи, що ще одного учасника злочину, Дрижака, безпідставно залишили на свободі. Під час сутичок постраждали кілька людей, яких відправили до лікарні.

Наказом міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка з посади усунений начальник Управління МВС України в Миколаївській області Валентин Парсенюк і звільнений керівник Врадіївського райвідділу міліції.

За приховування злочину затримано заступника начальника Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївській області.

Президент України Віктор Янукович взяв розслідування справи про зґвалтування під особистий контроль.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228