Верховна Рада України включила до порядку денного законопроект про проведення повторних виборів у деяких одномандатних округах, передає кореспондент ForUm'у.

За включення Проекту Закону про повторні вибори народних депутатів України до Верховної Ради України VII скликання в деяких одномандатних виборчих округах у зв'язку з неможливістю достовірного встановлення підсумків голосування і результатів виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 р., проголосували 229 нардепів.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що цей закон розроблений Міністерством юстиції «у зв'язку з прийняттям Центральною виборчою комісією постанови «Про неможливість достовірного встановлення підсумків голосування і результатів виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 р. в одномандатних виборчих округах № 94, 132, 194, 197 і 223» і визнанням Вищим адміністративним судом України неможливим достовірно встановити підсумки голосування та результати виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 р. в одномандатних виборчих округах №11 та 71.

Нагадаємо, уряд розробив нормативну базу для проведення повторних виборів до Верховної Ради України в одномандатних округах, в яких на попередніх виборах було неможливо встановити результати.

5 листопада 2012 р. Центральна виборча комісія визнала неможливим встановлення достовірних результатів голосування в мажоритарних округах № №94, 132, 194, 197, 223.

6 листопада Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори депутатів Ради в цих округах.

23 квітня Конституційний суд України відмовив у відкритті конституційного провадження у справі за конституційним поданням 54 народних депутатів України про перевибори у п'яти «проблемних округах».

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174