Голова Комітету Верховної Ради України з питань регламенту, народний депутат від Партії регіонів Володимир Макеєнко вважає, що сьогоднішнє голосування з питань відставки Володимира Шаповала з посади голови Центральної виборчої комісії та призначення Олександра Копиленка на посаду члена ЦВК легітимне і проведено відповідно до регламенту, незважаючи на те, що спікер Ради Володимир Рибак поставив ці питання на голосування не зі свого робочого місця, а з місця народного депутата.

Як передає кореспондент ForUm'у, про це він заявив журналістам у кулуарах.
«Голосування пройшло нормально, згідно з регламентом. Завдяки ЗМІ вдалося утриматися від крайнощів, бо Верховна Ради була на межі бійки. Завдяки тому, що ви знімали нас, кожен згадав, що він представляє свій округ, і наступного тижня до нього поїде, і просто йому буде соромно, що ВР вкотре перейшла кордон і знову пішла на бійку», - зазначив він.

На уточнення журналістів, чи планує ПР переносити сьогоднішнє засідання в інше приміщення, Макеєнко зазначив: «Рішень щодо голосування в іншому приміщенні ми не приймали. Ми бачимо, що ВР працює, не зовсім на своєму робочому місці знаходиться спікер, але це технічний момент, все проходить згідно з регламентом».

Як раніше повідомляв ForUm, Верховна Рада України припинила повноваження члена Центральної виборчої комісії, голови ЦВК Володимира Шаповала і підтримала кандидатуру Олександра Копиленка на посаду члена Центральної виборчої комісії.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219