Верховна Рада підтримала кандидатуру Олександра Копиленка на посаду члена Центральної виборчої комісії, передає кореспондент ForUm'у.

За відповідне рішення проголосували 236 народних депутатів.

Варто зазначити, що голова ВР поставив це питання на голосування парламенту, сидячи в сесійній залі на депутатському місці.

Перед цим народні депутати від опозиції обступили трибуну і президію Верховної Ради для того, щоб глава парламенту не поставив на голосування питання про призначення Копиленка.

«Ви хочете блокувати трибуну, блокуйте, я сяду на місце в сесійній залі і проведу голосування. Ви ж самі мене весь час критикували, що я відкладаю питання обрання членів ЦВК», - зазначив він.

Олександр Копиленко - вчений у галузі правознавства. Член-кореспондент Національної академії наук України (2006), дійсний член Національної академії правових наук України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки. З 2002 р. Копиленко працює директором Інституту законодавства ВР. У 2001-2008 рр.. паралельно був віце-президентом Національної академії правових наук України.

Як раніше повідомляв ForUm, Верховна Рада України припинила повноваження члена Центральної виборчої комісії, голови ЦВК Володимира Шаповала.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович вніс на розгляд Верховної Ради кандидатуру Олександра Копиленка на посаду члена Центральної виборчої комісії.


Тетяна Григор'єва,


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261