Пішов з життя винахідник одного з найвідоміших і найзручніших комп'ютерних пристроїв - комп'ютерної миші - Дуглас Енгельбарт. Американець помер у своєму будинку в Каліфорнії. Йому було 88 років.

Про смерть винахідника Музею історії комп'ютера, з яким в останні роки свого життя співпрацював Енгельбарт, повідомила його донька Христина, яка є автором біографії винахідника, повідомляє Associated Press. Дружина вченого Карен повідомила New York Times, що причиною смерті стала ниркова недостатність.


Егельбарт був першопрохідцем в області спроб зробити комп'ютер зручним у користуванні. В епоху, коли комп'ютери займали цілі кімнати, він намагався зробити їх максимально зрозумілими користувачеві. Так, у 1970 р. він винайшов і запатентував пристрій введення, названий пізніше «комп'ютерна миша». Перша винайдена ним миша була дерев'яною і мала не одне, а два металеві коліщатка, співвідносні з координатами по осях X і Y на екрані.
 

На ринок комп'ютерна миша вийшла у 1984 р., вона була включена в комплектацію одного з перших домашніх комп'ютерів Apple - Macintosh. З тих пір по всьому світу було продано понад 1 млрд комп'ютерних мишей.

Крім миші, Енгельбарт також винайшов одну з перших версій електронної пошти, створив програми, що поклали початок текстовим редакторам. Крім того, він брав участь у розробці мережі ARPANet, що передувала сучасному Інтернету.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

300