У Норвегії відновив роботу молодіжний табір правлячої Норвезької робочої партії, на якому терорист Андерс Брейвік у 2011 році розстріляв 69 осіб. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Молодіжний табір проводиться не на острові Утойя, як у 2011 році, а в селі Гульструд, яке знаходиться на березі того ж озера. Цього року табір зібрав близько 800 учасників, що приблизно на 250 осіб більше, ніж у 2011 році. У 2012 році табір не проводився.

У місці проведення табору посилені заходи безпеки. Протягом всього часу його проведення у селі перебуватиме поліція, пише «Lenta.ru».

На острові Утойя зараз проводяться ремонтні роботи, які нещодавно були відкладені через те, що деякі люди, які вижили у липні 2011 року, протестували проти знесення будівлі.

Нагадаємо, Брейвік у липні 2011 року підірвав бомбу в урядовому кварталі Осло, після чого напав з вогнепальною зброєю на співробітників і гостей молодіжного табору Норвезької робочої партії на острові Утойя. У результаті загинули 77 людей.

Свої дії Брейвік пояснив тим, що хотів привернути увагу суспільства до ісламізації Європи взагалі та Норвегії зокрема. Суд визнав його винним у масовому вбивстві і засудив до 21 року тюремного ув'язнення з можливим продовженням терміну ув'язнення у майбутньому - вищої міри покарання в Норвегії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179