Прокуратурою Миколаївської області ініційовано додаткове вивчення матеріалів за фактами правомірності дій працівників Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївській області при розкритті кримінальних проваджень минулих років, у першу чергу - умисних вбивств і зґвалтувань. Про це повідомляє прокуратура Миколаївської області.

Протягом 2011-2013 років на території Врадіївського району було скоєно 4 умисних вбивства: три - у 2011 році, одне - у 2012 році. У поточному році умисних вбивств у м. Врадіївка не з'являлося. Серед зазначених чотирьох вбивств одне залишається нерозкритим, це вбивство 15-річної дівчини.

«У лютому поточного року прокуратурою Миколаївської області проведено спільне засідання колегії прокуратури та управління міністерства внутрішніх справ у Миколаївській області з приводу розкриття та розслідування кримінальних проваджень за фактами нерозкритих умисних вбивств минулих років», - прокоментував начальник управління з нагляду за дотриманням законів у кримінальному провадженні прокуратури Миколаївської області Анатолій Жмура.

Він додав також, що зараз кримінальні провадження зазначеної категорії вивчаються додатково як працівниками прокуратур районного рівня, так і обласного апарату.

«Вживаються заходи з активізації їх розслідування, відпрацювання нових версій, спрямованих на розкриття злочинів, у тому числі кримінального провадження за фактом вбивства 15-річної дівчини», - зазначив він.

Нагадаємо, після резонансного зґвалтування у Врадіївці минулого тижня, генпрокурор Віктор Пшонка доручив з'ясувати, чому інформація про злочин щодо 29-річної дівчини не була в повному обсязі доведена до відома прокуратури відразу ж. При цьому він вимагає з'ясування факту, чому в спецповідомленні спочатку були відсутні згадки про зґвалтування дівчини. Крім того, за його словами, слідчі органи Миколаївської області отримали вказівку щодо активізації слідства у кримінальних процесах минулих років про загибель дівчат, які розслідуються в Врадіївському районі.

Як раніше повідомляв ForUm, міліціонер і таксист були затримані 28 червня за підозрою в скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень у Врадіївці Миколаївської області. Ще один підозрюваний міліціонер затриманий 2 червня і заарештований до 15 серпня.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249