Перший заступник міністра закордонних справ України Руслан Демченко взяв участь у парламентських слуханнях на тему «Українська трудова міграція: стан, проблеми та шляхи їх вирішення». Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Під час виступу Демченко зазначив, що забезпечення захисту прав та інтересів громадян України за кордоном, у тому числі трудових мігрантів, є одним з пріоритетів Міністерства закордонних справ України.

У цьому контексті учасники слухань були проінформовані про заходи, що реалізуються зовнішньополітичним відомством і його зарубіжними представництвами на ключових напрямах - розширення двох- і багатосторонньої договірно-правової бази, взаємодія із закордонними українцями та трудовими мігрантами, забезпечення консульського захисту українських трудових мігрантів за кордоном.

Перший заступник міністра окремо зазначив, що МЗС і надалі виконуватиме доручення Президента України Віктора Януковича у сфері забезпечення прав і інтересів трудових мігрантів за кордоном, збереження їхніх зв'язків з Україною.

Нагадаємо, Польща випередила Італію та Чехію в рейтингу найпопулярніших серед українських працівників країн, зайнявши друге місце після Російської Федерації. Про це йдеться в аналітичному огляді польського Центру східних досліджень (OSW, Варшава).

Затяжна криза в Європі погіршила шанси українців знайти добре оплачувану роботу за кордоном. В останні роки кількість трудових мігрантів скоротилася з 1,5 млн чоловік до менше 1,2 млн.

У 2012 році міграційні потоки з України в ЄС зменшилися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203