Сьогодні, 3 липня, уряд України прийняв рішення про перерозподіл витрат державного бюджету з метою виділення коштів, необхідних для закупівлі спеціальних препаратів для дітей, хворих на тяжку форму ювенільного ревматоїдного артриту, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра Костянтина Грищенка.

«У березня 2013 року прем'єр-міністром України було доручено розібратися з питанням виділення коштів для дітей, хворих на тяжку форму ювенільного ревматоїдного артриту. Всього в Україні зареєстровано близько 3 тис. таких дітей. Разом з тим, у п'яти відсотків дітей (на сьогодні - це 144 дитини) навіть при стабільному тривалому застосуванні декількох препаратів базисної терапії стан не поліпшується, що вимагає додаткового призначення дорогих біологічних агентів. Вартість лікування такими агентами одного хворого становить більше 10 тисяч гривень на місяць. Для українського уряду питання пошуку і виділення коштів для таких дітей було пріоритетним», - зазначив Грищенко.

З березня було проведено низку нарад з усіма причетними міністерствами і відомствами під головуванням Грищенка, під час яких обговорювалися питання пошуку і виділення коштів.
«Результатом нашої роботи є ухвалення урядом розпорядження про виділення майже 17 млн ​​гривень на закупівлю медичних препаратів для дітей, хворих на ювенільний ревматоїдний артрит. Зацікавленими органами проект розпорядження був прийнятий без зауважень та узгоджений бюджетним комітетом Верховної Ради України», - підкреслив віце-прем'єр-міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

608