Україна закликала Бразилію знайти фінансування для продовження реалізації проекту «Циклон-4». Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з міністром закордонних справ Бразилії Антоніо Патріотою, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Реально успішним проектом нашої співпраці є проект «Циклон-4-Алкантара». Успішна реалізація цього проекту сприятиме підвищенню авторитету як вашої, так і нашої країни. У цій непростій обстановці уряд України прийняв рішення - для реалізації цього проекту залучити кредитні ресурси. Ми сподіваємося, що і бразильська сторона використовує всі можливості для продовження фінансування своєї частини проекту», - сказав він.

Азаров зазначив, що Бразилія є головним стратегічним торговельно-економічним партнером України в Латинській Америці, і в цілому економічні відносини між двома країнами розвиваються непогано. Однак, додав прем'єр-міністр, у зовнішньоторговельних відносинах є проблеми: зокрема, Україна вважає безпідставним проведення двох антидемпінгових розслідувань з бразильської сторони щодо українських виробників прокату і автомобільних шин.

За словами глави уряду, активізація двосторонніх відносин сприятиме проведенню шостого засідання Міжурядової українсько-бразильської комісії. «Надзвичайно важливо провести шосте засідання Міжурядової українсько-бразильської комісії, і ми готові визначити дату такого засідання», - сказав прем'єр-міністр.

Він констатував, що перспективним є співробітництво між Україною і Бразилією у фармацевтичній галузі, військово-технічній, культурній, науковій.

Азаров також запросив президента Бразилії Ділму Руссеф відвідати Україну. На його думку, такий візит міг би відбутися за участю президента Бразилії в засіданні G-20, яке пройде в Санкт-Петербурзі. Разом з тим прем'єр-міністр прийняв запрошення глави МЗС відвідати з візитом Бразилію.

Патріота подякував українському уряду за сприяння в обранні представника України на посаду директора ВТО і пообіцяв підтримку кандидатури на головування в Раді безпеки ООН у 2016-2017 роках.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна твердо налаштована продовжувати виконання українсько-бразильського проекту «Циклон-4 - Алкантара».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220