До Києва 60% туристів приїжджають з метою проведення дозвілля. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час круглого столу заявила начальник Управління туризму КМДА Тетяна Слишик.

«Аналіз цільових поїздок до Києва за 2011-2012 роки показав, що 60% туристів відвідують столицю з метою проведення дозвілля, 30% - приїжджають у справах, 10% - екологічний туризм, медичний і т.д. Виходячи з цього, на найближчі роки ми зробимо акцент на тому, що потрібно розвивати подієвий туризм», - зазначила вона.

Для прикладу чиновник навела Чемпіонат світу з художньої гімнастики, який відбудеться у Києві наприкінці серпня цього року.

Слишик також повідомила, що за даними Держприкордонслужби за перше півріччя 2013 року в Київ із закордону прибули понад 600 тис. осіб.

Крім того, за її словами, цього року в столиці зросли доходи від туристичних зборів. «Порівняно навіть з 2012 роком у нас (доходи від туристичного збору - Ред.) тільки за перше півріччя 2013 р. збільшилися на 60%. Якщо за підсумками 2011 року ми отримали близько 3 млн грн, за підсумками 2012 - 2,6 млн грн, то вже за перше півріччя 2013 р. ця цифра склала 4 млн грн», - сказала представник КМДА.

Як раніше повідомляв ForUm, Київ отримав почесних іноземних представників, які сприятимуть розвитку і створюватимуть позитивний імідж столиці, а також готові поширювати інформацію про Київ у себе на батьківщині і у всьому світі.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124