Поки факт провини чиновників у висадці на Хрещатику каштанів кінських звичайних замість каштанів кінських Бріоті не доведений, не варто приймати рішення про їх звільнення. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час засідання тимчасової контрольної комісії Київради повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Він також зазначив, що при покупці каштани потрібно було відбирати не за виглядом, а за сертифікатами відповідності.

У свою чергу директор ПП «Едмарліс», яке займалося постачанням каштанів, Едуард Мартиненко заявив, що у всіх документах, які надала італійська компанія, зазначено, що поставлені дерева є каштанами сорту Бріоті.

Він також повідомив, що італійська компанія запросила його 19 липня відвідати розплідник для того, щоб відібрати 200 рослин на заміну тим, які були висаджені на Хрещатику. «Після того, як я подивлюся і відберу ці каштани на заміну, їхній представник приїде в Україну для подальших переговорів», - підкреслив Мартиненко.

Крім того, голова тимчасової контрольної комісії Київради Тетяна Меліхова повідомила, що комісія розглядає питання щодо участі в поїздці до Італії експертів Ботанічного саду ім. академіка Фоміна, які допоможуть правильно відібрати нові дерева.

Як повідомляв ForUm, 17 травня прокуратура Києва почала перевірку з приводу закупівлі столичними чиновниками каштанів сорту «Бріоті».

Прокуратура встановила факти розтрати та привласнення бюджетних коштів на суму майже 1 млн грн. при закупівлі каштанів сорту «Бріоті» столичними чиновниками.

Нагадаємо, тимчасова контрольна комісія Київради з питання перевірки факту висадки на вул. Хрещатик каштанів кінських звичайних замість каштанів кінських Бріоті вважає, що Олександр Попов повинен був видати розпорядження щодо проведення службового розслідування стосовно перевірки ситуації, і вимагає покарати винних.

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов вважає, що перед тим як приймати рішення про заміну кінських каштанів на каштани «Бріоті» на Хрещатику, необхідно порадитися з фахівцями та громадськістю.

Інна Охотнікова,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172